Jan van Onselen uit Hellevoetsluis volgde zijn opleiding aan de Minerva Academie in Groningen (van 1974 t/m 1979). Hij is beeldend kunstenaar en maakt veel eigen werk.

janneman

Daarnaast is hij sinds 1979 werkzaam in het voortgezet onderwijs als docent beeldende vorming. Hij is altijd met kunst bezig. Zo heeft hij al ruim 20 jaar een eigen bedrijf samen met een compagnon waarbij wandschilderingen in opdracht worden uitgevoerd, onder de naam de Verbeelders (www.deverbeelders.nl).

In 2010 heeft hij zijn favoriete techniek aquarel weer opgepakt in een prachtige natuurserie van bospartijen en landschappen. Zijn passie is het spel van licht op voorwerpen en omgeving, waarbij het lastige tegenlicht vaak het meest op kan leveren voor een complete sfeerbeleving. De aquarel techniek heeft zeer veel te bieden, van een gedetailleerde accent tot een toevallige vlek of spat, die door de plaatsing op het vlak betekenis krijgt in het geheel.

Het toeval benutten van wat de techniek af en toe geeft is zijn uitdaging. Zijn aquarellen zijn op zeer groot formaat, waarbij Jan altijd het licht en de sfeer van het momenten de als uitgangspunt neemt.

Jan heeft op Voorne Putten voor het laatst in 2010 geëxposeerd in galerie kunstwerk in Oostvoorne en hij deed ook mee in het eerste weekend van juli 2013 aan de kunstroute op Westvoorne.